Oer Auto Kennisdeling

De Oldtimer Import Autoriteit
Nieuws

Een kort ritje door de tijd.

February 16, 2019

Het begon allemaal met het paard, of in sommige gevallen, de kameel. Misschien wel de hond? Wie weet welke dieren we vroeger als eerste besloten te plagen. Vroeger leefden we meer op één plek dan dat we nu doen. Gewoon ‘even een halfjaar rondreizen door Indonesië’ in je tussenjaar, dat kenden we allemaal niet. Dat was allemaal niet zo makkelijk als nu.

Alles gaat op rolletjes

De eerste aanstoot tot verandering kwam toen we letterlijk het wiel uitvonden. Sleeën werden karren. De eerste auto werd gemaakt door Karl Benz, maar de eerste auto die gekocht kon worden door alle Amerikanen was de auto van Henry Ford. Een product van luxe, auto’s met karakter. Tegenwoordig zijn er veel automerken en hoef je niet per sé een auto te kopen om er in te rijden, je kunt ook gewoon een auto huren. Wie had dat zoveel jaar geleden gedacht?

Terug naar toen

We zijn best een eind gekomen, maar het grappige is dat we nog steeds wel een beetje met een knipoog verwijzen naar vroeger. Een mooie dure auto noemen we soms nog steeds een slee. PK is nog steeds gebaseerd op paardenkracht in de tijd van paarden en wagens. Het is heel leuk om je zo nu en dan weer even in de goede oude tijd te wanen. Je kunt dan een ritje maken in een oldtimer. Voor een mooie of speciale auto met karakter , moet je nog steeds wel even sparen. Daarin maakt het niet zo veel uit of die auto juist heel oud of splinternieuw is. Ben je toch meer fan van de auto’s uit deze tijd en kun je niet wachten om straks met het mooie weer lekker de weg op te gaan, dan kun je nog altijd kiezen voor autoverhuur.

Kijken, kijken niet kopen

Heb je niet de behoefte om een mooie oldtimer of mooie nieuwe wagen te bezitten, maar ben je wel een echte autofan in hart en nieren? Dan kun je natuurlijk gewoon ook showrooms bezoeken, een testritje maken hier en daar of juist een festival of beurs bezoeken. De AutoRAI of het Oldtimer Festival in Veenendaal zijn dan misschien wel plekken waar jij een fijne dag zult hebben.