Oer Auto Kennisdeling

De Oldtimer Import Autoriteit
Nieuws

4 musea in Amsterdam die de moeite waard zijn

August 21, 2019

Een bezoekje aan Amsterdam is een leuk uitje en zeker een uitje naar het museum is een activiteit die altijd uitgevoerd kan worden. Wanneer het regent ben je in een museum droog en wanneer het buiten erg warm is kun je juist wat verkoeling zoeken in een museum. Daarnaast is een museum natuurlijk erg leuk en leerzaam. In dit artikel vertellen wij je welke musea zeer de moeite waard zijn wanneer je in Amsterdam bent en van plan bent iets leuks te ondernemen.

Het Anne Frank Huis

Je hebt vast wel gehoord van het Anne Frank Huis. Gevestigd midden in de binnenstad van Amsterdam en in het toeristenseizoen staat er een mega-rij voor de deur. Zorg er daarom wel voor dat je niet in de zomervakantie je tripje plant. Het is beter om een doordeweeks te gaan wanneer je echt wil genieten van je bezoek aan het Anne Frank Huis. Je krijgt een beeld van hoe zij in de oorlog leefde en krijgt informatie over de oorlog.

Het Nemo Science museum

Wanneer je een actiever uitje wil is het Nemo Science museum een goede optie. Je leert er bijvoorbeeld over het voedsel dat wij in Nederland in 2050 zullen eten. Daarnaast kun je zelf allerlei scheikundige proefjes uitvoeren en aan de slag op de werkplaats. Je leert op een leuke manier hoe wetenschap werkt en je mag zelf volop meedoen. Dit is vooral een leuk uitje wanneer je kinderen meeneemt aangezien zij in dit museum wel overal aan mogen zitten.

Heineken Experience

Dit uitje richt zich dan wat meer op volwassenen, maar is daardoor zeker niet minder leuk: De Heineken Experience. Je krijgt een rondleiding in wat vroeger een brouwerij van Heineken was en achteraf is er een proeverij. Misschien niet het beste uitje om in de ochtend te doen, maar voor het avondeten moet kunnen. Erg leuk wanneer er bijvoorbeeld buitenlandse vrienden op bezoek komen, of als cadeau aan een echte Heineken fan.

Micropia

In Micropia leer je alles over micro-organismen en wat zij voor jouw gezondheid en de gezondheid van de aarde kunnen doen. Micropia is een onderdeel van dierentuin Artis en het is dus aan te raden om beide uitjes met elkaar te combineren. De dierentuin is leuk voor jong en oud en ook in Micropia weten ze ieders interesse te prikkelen.

Ontdek Amsterdam

Uiteraard zijn er nog tal van andere musea in Amsterdam die de moeite waard zijn. Wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Amsterdam en nieuwe dingen wil leren over Amsterdam kun je een kijkje nemen in de stedelijke musea. De verhuizers Amsterdam van je verhuisservice Amsterdam kunnen jouw verhuizing voltrekken en jij neemt een kijkje in je nieuwe stad. Daarnaast loop jij op deze manier het verhuisbedrijf Amsterdam niet in de weg en is je verhuizing minder stressvol. Wil je er toch bij blijven tijdens de verhuizing? Dan kun je de verhuizers Amsterdam van je verhuisbedrijf Amsterdam nog tips vragen voor andere leuke activiteiten in de buurt. Ideaal aangezien zij bekend zijn in de regio.